- Tejcukor emésztéséhez szükséges enzim
- Tejcukorérzékenyek számára ideális, ha olyan ételt fogyasztanak, ami tejcukrot tartalmaz
- 1 kapszula általánosságban 20-26 g laktóz emésztéséhez elegendő. Ez a laktóz mennyiség kb. 400 ml tejnek felel meg
Lényeges tudnivalók a laktózérzékenységről
A tejcukorérzékenység során a szervezet nem képes megemészteni a tejcukrot és az azt tartalmazó ételeket.
Ilyenkor különböző kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk, mint a görcsös puffadás, hasi diszkomfort érzés, hányinger, hasmenés, rossz közérzet, émelygés.
Nagyon fontos, hogy kerüljük az öndiagnózist, az egyszerűnek tűnő meggyőződések alapján (pl.: ha tejet iszom kellemetlen tüneteim lesznek).
A tejcukorérzékenység vizsgálata egyszerű és fájdalommentes (hidrogén kilégzési teszt). Ennek során az orvos diagnózisa után érdemes diétába kezdeni, és beszerezni a tejcukorbontást segítő enzimet.
Teljes élet akkor is, ha laktózérzékeny vagy
Ha megvan az orvosi diagnózis, és valóban laktózérzékenységed van, ne bánkódj, ma már könnyedén élhetsz teljes életet laktózérzékenyen is. Vásárolj laktózmentes tejterméket, tudatosan figyelj a nem tejes termékek laktóztartalmára is (kekszek, csokik stb.), és ha megkívánsz valamit, amiben feltételezhetően laktóz van, vegyél be hozzá adott mennyiségű laktáz enzimet.
HASZNÁLAT (1 adag = 1 kapszula)
Vegyél be 1 kapszulát minden laktóz tartalmú ételhez, beleértve a tejsavó, kazein, kazeinát tartalmú italokat is. (1 kapszula általánosságban 20-26 g laktóz emésztéséhez elegendő. Ez a laktóz mennyiség kb. 400 ml tejnek felel meg.)
TÁROLÁS
Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó.