A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában ezzel lehet pótolni. Dobozonként 400gr aszkorbinsavat tartalmaz. Igazán gazdaságos kiszerelés. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle. 1/2 mokkáskanál kb. 1000mg C-vitaminnak felel meg, így érdemes számolni az adagolásnál.
Aszkorbinsav por – 400 g
A Vitaking Aszkorbinsav por terméke por formában tartalmazza a C-vitamint (aszkorbinsav). Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.
Az aszkorbinsav por (C-vitamin) vízben oldódik, és egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása.
Az aszkorbinsav (ascorbin acid) egy nagyon jól felszívódó por alapú C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.
A C-vitamin hozzájárul:
Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
Az idegrendszer normál működéséhez.
A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
Az immunrendszer normál működéséhez
A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
Fokozza a vas felszívódását.
A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
A normál csontozat fenntartásához.
A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
A fogíny normál állapotának fenntartásához.
A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
A fogak normál állapotának fenntartásához.
Egy kis történelem – és a név eredete
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Javasolt használat:
Fogyasszon fél mokkáskanál (hozzávetőlegesen 1000mg) aszkorbinsavat, 150-200ml vízben, vagy teában feloldva naponta.
Összetétel: