A D-mannóz egy természetben előforduló egyszerű, glükóz molekulával rokon cukormolekula, amely sokféle gyümölcsben megtalálható, pl. az almában, a kék és vörös áfonyában.
Azonban a glükózzal ellentétben a D-mannóz csak elenyésző mennyiségben szívódik fel a szervezetben, a legnagyobb része kiürül a vizelettel.
Az E.coli baktérium okozza a húgyúti fertőzések mintegy 80-90 százalékát. Az E.coli baktérium hozzátartozik az emberi bélrendszer normális bélflórájához, de még ez a normális E.coli sem szabadna, hogy a húgyhólyagban vagy a húgyutakban tartózkodjon.
Ezeken a területeken osztódva és sokszorozódva, nemkívánatos gyulladásokat okozhat.
Az E.coli "sejtfala" apró ujjszerű kitüremkedésekkel van teli. Ezeknek a kitüremkedéseknek csúcsa összetett aminosav cukor molekulákból, úgynevezett lektinnekből áll. Az E.coli lektinek képesek hozzátámasztani a baktériumokat a húgyutak és húgyhólyag belső falához, és ezért nem tudja kimosni a vizelet.
A D-mannóz hatékonyságát még nem igazolják szakmailag lektorált kutatások.
De az évszázados tapasztalatokon alapuló népi gyógyászatban a kék és vörös áfonya alkalmazásakor tett megfigyelések, és számos modern-kori klinikai tapasztalat is úgy tartja, hogy az E.coli hozzákapcsolódik a D-mannóz molekulához, egy olyan komplexet alkotva, ami már ki tud ürülni a vízelettel.
Ezért a D-mannóz alkalmazása jótékonyan hat az E.coli okozta húgyúti fertőzések "felfázás" és makacs, folyton visszatérő hólyaghurut esetén is.
A D-mannóz előnyei:
- Természetben is előfordul
- Nem írtja ki a hasznos baktériumokat
- Nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe
- Nem befolyásolja a vércukor szabályozást
- Kisgyerekek is szedhetik
- Hypoallergén
- Élesztőmentes
- Hosszan tartó alkalmazása is biztonságos
Felhasználási javaslat:
Fogyasszon 1 csapott teáskanál (kb. 2gr) D-mannóz pórt, vízhez vegyítve, naponta 1-2 alkalommal.
Természetes színváltozások fordulhatnak elő a termékben.
Összetétel: