- Akciók
- CBD
- Immun védelem
- Aminosavak
- Multivitaminok
- Izület regeneráló készítmények
- Vitaminok és növényi kivonatok
- Fehérjék
- Kazeinek
- Laktózmentes termékek
- Glutén mentes termékek
- Izomtömeg-növelők
- Szénhidrátok
- Kreatinok
- Edzés előtti készítmények
- Edzés előtti koffeinmentes készítmények
- Edzés utáni regeneráció
- Elalvás segítése és alvásminőség javítása
- Emésztést javító készítmények
- Fehérje tartalmú étkezést kiegészítők
- Nulla kalóriás termékek
- Omega 3 és egyéb zsírsavak
- Shakerek, kesztyűk, kiegészítők
- Tesztoszteron serkentők és antiösztrogének
- Májvédő termékek
- Növekedési hormon (GH) serkentők
- Állóképességi sportok kiegészítői
- VEGÁNBARÁT TERMÉKEK
- Testsúly-kontroll formulák
- Gyártók bemutatása
Laktózmentes termékek
Laktózérzékenység vagyis tejcukor érzékenység
A laktóz a tejben és tejtermékekben megtalálható cukorfajta, melynek lebontása és felszívódása normálisan a vékonybélben zajlik. A laktózérzékenység az egyik leggyakoribb gyermekkori felszívódási zavarok közé tartozik.
A betegség hasi fájdalommal, krónikusan fennálló hasmenéssel társul, melynek következtében aztán fogyás, és akár kóros alultápláltság is kialakulhat. A tejfehérje-intolerancia is okozhat hasmenést, hányást és fogyást.
A laktóz vízben oldódó molekula. Így a zsírszázaléktól és az alvadási folyamattól függ az egyes ételek könnyű vagy nehezebb megemészthetősége. Az alvasztás során a laktóz a tejsavóval és a kazeinnel együtt a vizes részben található meg, ugyanakkor a zsíros részben nincs jelen. A csökkentett zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékekhez általában további tejszármazékokat (például tejport) adnak az édesebb íz elérésére, ezzel is növelve a laktóztartalmat.