Emésztést javító készítmények
Ételeink elfogyasztása csak az első lépése a szükséges tápanyagok bejuttatásának, hasznosulni az elfogyasztott, megemésztett és felszíóvdott tápanyagok fognak. Az emésztőenzimek olyan fehérjemolekulák melyek segítenek lebontani és a véráramba juttatni az elfogyasztott tápanyagot, illetve annak összetevőit.
A természetes emésztést segítő enzimek egy része alapvetően olyan nyers táplálékokban van, melyekből a legtöbbünk nem fogyaszt kellő mennyiséget. A másik részük pedig a szervezetben termelődik ugyan, azonban ahogy öregszünk, úgy csökken e termelt volumen. Az emésztőenzimek nem kellő mennyiségű jelenléte, s így a romló tápanyag felszívódás és hasznosulás miatt kialakuló hiánytünetek számtalan kóros folyamatot indíthatnak el, így többek között arthritis, elhízás, irritábilis bél-szindróma, krónikus fáradtság-szindróma lehet a következmény.
Mindezek ellensúlyozására a tápanyagok felszívódásának és hasznosulásának hatékonyságát emésztőenzimek kiegészító fogyasztásával javíthatjuk. Ezen készítmények segítségével mindemellett csökkent gáztermelés, gyomorégés, javul az emésztőrendszer egészsége.